Vervoer tijdens verhuizen

verhuizenEen van de meeste essentiële zaken tijdens een verhuizing is het vervoer. Je spullen moeten tenslotte van de ene naar de andere plaats vervoerd worden. Bij de keuze voor het type vervoer moet je naast de prijs ook rekening houden met de afstand die moet worden afgelegd. Verhuis je naar een stad die 200 kilometer verderop is, dan is op en neer blijven rijden geen optie en zul je in één keer over moeten. Maar als je alleen maar een paar straten verder hoeft te zijn vanaf je huidige woning, is een paar keer op en neer lopen of rijden geen enkel probleem.

Eigen vervoer

Als je zelf een geschikte auto met laadruimte hebt, of vrienden hebben een bestelauto, een busje of misschien zelfs wel een vrachtautootje is de keuze vaak snel gemaakt. Houd er wel rekening mee dat er relatief weinig bagage past in een gemiddelde personenauto en dat je dus vaak op en neer zal moeten rijden. Bovendien ben je, als je de auto leent van een kennis, ook afhankelijk van wanneer hij of zij de auto kan missen. Maak hier goede afspraken over, ook omtrent de verzekering en brandstofkosten.

Huren

verhuiswagenHet huren van een busje, kleine vrachtwagen of een aanhangwagen is een goedkope optie waar veel mensen voor kiezen. Vergelijk zeker de prijzen van diverse verhuurbedrijven in de buurt want die kunnen onderling sterk verschillen. Vraag in ieder geval goed naar de voorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Verhuurbedrijven in je eigen buurt vind je bijvoorbeeld via de Gouden Gids.

Verhuiscontainer

Een verhuiscontainer wordt voor je huidige woning geplaatst. Vervolgens kun je zelf rustig alle spullen inladen, de tijd die hiervoor nodig is mag je zelf bepalen. Daarna wordt de container door het vervoersbedrijf naar je nieuwe woning gebracht, waar je hem zelf weer kan uitladen. Een goede optie als je ver weg verhuisd maar toch niet al te duur uit wil zijn. Vaak wordt de container compleet met verhuisdekens en steekwagentjes geleverd.

Verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf neemt veel zorgen rondom de verhuizing uit handen. Afhankelijk van de gekozen service pakken de verhuizers de spullen in, zetten ze in de verhuiswagen, en laden de spullen in het nieuwe huis weer uit. Tegenwoordig kan bij de meeste verhuisbedrijven een dergelijk pakket op alle punten worden aangepast. Zo krijg je vaak korting als je zelf meehelpt verhuizen. Vergeet vooral niet een offerte bij verschillende verhuisbedrijven aan te vragen, de prijzen kunnen erg verschillen. Het is verstandig voor een verhuisbedrijf te kiezen die is aangesloten bij de Erkende Verhuizers. Zij zorgen onder meer voor een garantiecertificaat bij uw verhuizing en indien nodig een klachtenregeling.